امروز : چهارشنبه 17 بهمن 1403 بروزرسانی:1403/11/17

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

11:27 AM 1403/10/10 تعداد بازدید: 31
رئيس گروه آبزي پروري اداره كل شيلات لرستان  با اشاره به بومي سازي ۶ گونه ماهيان خاوياري در استان گفت: توسعه ۱۰ هزار تني ماهيان خاوياري را در دستور كار داريم.

رئيس گروه آبزي پروري اداره كل شيلات لرستان  با اشاره به بومي سازي ۶ گونه ماهيان خاوياري در استان گفت: توسعه ۱۰ هزار تني ماهيان خاوياري را در دستور كار داريم.

  به گزارش اداره كل شيلات لرستان، وجود ۲ هزار و ۵۰۰ كيلومتر رودخانه دائمي و فصلي در لرستان و بهره مندي از آب و هواي متنوع، باعث شده است لرستان با ظرفيت كم نظيري در بخش شيلات و توليد انواع ماهيان سردآبي و گرمابي و همچنين خاويار داشته باشد.

رئيس گروه آبزي پروري اداره كل شيلات لرستان شامگاه يكشنبه در  حاشيه بازديد از مزرعه ماهيان خاوياري شهرستان ازنا روستاي محمود آباد با اشاره به اينكه توسعه ماهيان خاوياري را در كل استان دنبال مي‌كنيم، اظهار كرد: با توجه به منابع آبي و روان آب‌هايي كه در استان داريم مي‌توانيم بهترين بهره‌برداري را در سطح استان داشته باشيم.

بهزاد انصاري  افزود: برنامه توسعه ۱۰  هزار تني ماهيان خاوياري در شيلات استان  را داريم كه در صورت بهره‌برداري  ۱۰  درصد از توليد اين ده هزار تن را خاويار تشكيل مي‌دهد.

به گفته وي ۶  گونه‌ ماهيان خاوياري در استان شامل سيبري، فيل ماهي، اوزون برون، قره برون و شيپ توان استحصال را دارند.

رئيس اداره آبزي پروري لرستان با اشاره به اينكه  سونوگرافي ماهيان خاوياري در استان  انجام مي‌شود، گفت: سونوگرافي هم كيفيت خاويار را نشان مي‌دهد و هم جداسازي ماهيان نر و ماده از يكديگر را نشان مي‌دهد.


 
انصاري بيان كرد: با توجه به منابع آبي و ظرفيت‌هاي موجود تكثير ماهيان خاوياري را هم در دستور كار داريم.

بومي سازي ۶ گونه ماهيان خاوياري در لرستان


پرورش دهنده ماهيان خاوياري هم با اشاره به اينكه از سال ۹۵ شروع به بومي سازي ماهيان خاوياري در استان كرديم، اظهار كرد: مزرعه‌اي ما يك مزرعه صد تني است كه يكي از مزارع بزرگ در غرب كشور است.

به گفته حميد گراوند اين مزرعه هم از لحاظ گونه‌هاي خاوياري و هم از نظر وسعت مجهز به سيستم مكانيزاسيون كامل است.

  وي گفت: امروز و در مرحله تعيين جنسيت مرحله بندي حدود ۳ هزار قطعه ماهي فيل و سيبري جداسازي و حدود ۱۲۰۰  قطعه سيبري و حدود ۴۰۰ فيل ماهي را مرحله بندي كرديم.

به گفته اين پرورش دهنده حدود ۳۰ درصد از مولدين سيبري و ۱۰ درصد از مولدهاي فيل ماهي آماده استحصال هستند.

گراوند با اشاره به اينكه دو مزرعه را مديريت مي‌كنم گفت:  در مزرعه كشت و صنعت ماهيان گوشتي را پرورش مي دهيم و در مزرعه فجر شش گونه سيبري، قره برون، اوزن برون، بلوگا، استورژن و شيپ را بومي سازي كرده‌ايم.

وي گفت: در اين مزرعه حدود ۱۰۰۳۰ قطعه سيبري، ۳ هزار قطعه فيل ماهي داريم، در مزرعه ۱۰۰ تني امسال ۱۵ تن گوشتي توليد و به بازار عرضه شده و ۵۰۰ كيلوگرم خاويار توليد كرديم.

وي افزود: به دنبال اين هستيم كه  سال ۱۴۰۴ ظرفيت توليد را افزايش داده و به دو برابر ظرفيت فعلي برسانيم.

فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)