امروز : سه شنبه 5 فروردین 1404 بروزرسانی:1403/12/15

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

7:54 AM 1403/12/15 تعداد بازدید: 30
مديركل شيلات لرستان گفت: با راه‌اندازي ۵ مجتمع جديد پرورش ماهيان خاوياري و مركز استحصال خاويار در پل‌دختر، لرستان به يكي از قطب‌هاي اصلي توليد خاويار و گوشت ماهيان خاوياري در كشور تبديل خواهد شد.

مديركل شيلات لرستان گفت: با راه‌اندازي ۵ مجتمع جديد پرورش ماهيان خاوياري و مركز استحصال خاويار در پل‌دختر، لرستان به يكي از قطب‌هاي اصلي توليد خاويار و گوشت ماهيان خاوياري در كشور تبديل خواهد شد.
 
به گزارش روابط عمومي اداره كل شيلات لرستان، كيارش بيرانوند امروز عصر در بازديد از مجتمع پرورش ماهي در شهرستان پل‌دختر  با اشاره به ظرفيت‌هاي بي‌نظير  لرستان در حوزه آبزي‌پروري، اظهار داشت:  لرستان با توجه به شرايط جوي مطلوب، هم در زمينه پرورش ماهيان سردابي و هم گرمابي، از جايگاه ويژه‌اي در كشور برخوردار است. در حال حاضر، اين استان رتبه نخست توليد ماهيان سردابي و بچه ماهي را در سطح كشور به خود اختصاص داده است.

وي افزود: سازمان شيلات ايران برنامه‌ريزي‌هاي گسترده‌اي را در حوزه پرورش آبزيان، به ويژه ماهيان خاوياري، آغاز كرده است.

مديركل شيلات لرستان  گفت:  لرستان نيز به عنوان يكي از قطب‌هاي مهم پرورش ماهيان خاوياري شناخته مي‌شود. در حال حاضر، توليد بيش از ۲۵۰ تن گوشت ماهيان خاوياري و يك تن خاويار در سال جاري در اين استان انجام شده است.

بيرانوند با اشاره به سابقه فعاليت‌هاي انجام‌شده در اين حوزه، گفت: در سال‌هاي گذشته، با توجه به ظرفيت‌هاي موجود در استان، گونه‌هاي ماهيان خاوياري از شمال كشور به لرستان منتقل شدند و در چندين نقطه آزمايشي پرورش داده شدند.
وي افزود: نتايج اين آزمايش‌ها نشان داد كه لرستان پتانسيل بسيار خوبي براي توسعه پرورش ماهيان خاوياري دارد. در حال حاضر، ۶ مزرعه فعال پرورش ماهيان خاوياري در استان فعاليت مي‌كنند.

مديركل شيلات لرستان با اشاره  به توسعه زيرساخت‌هاي مرتبط با اين صنعت اشاره كرد و گفت:  با توجه به ظرفيت‌هاي موجود در جنوب استان و ركوردهاي ثبت‌شده در مزارع اين منطقه، پنج مجتمع جديد پرورش ماهيان خاوياري در حال مطالعه و اجرا هستند.

بيرانوند افزود: پيشرفت فيزيكي اين پروژه‌ها به حدود ۴۰ درصد رسيده است و ظرفيت توليدي اين مجتمع‌ها به ۵ هزار تن گوشت و ۲۰ تن خاويار خواهد رسيد.

به گفته وي اين افزايش ظرفيت مي‌تواند تحول اقتصادي قابل توجهي براي استان به همراه داشته باشد. پيش‌بيني مي‌شود اين مجتمع‌ها تا پايان چهار سال آينده به بهره‌برداري كامل برسند.

مدير كل شيلات لرستان در ادامه به توسعه صنايع پيشين و پسين مرتبط با آبزي‌پروري اشاره كرد و گفت: با توجه به حجم توليدي كه در استان داريم، صنايع مرتبط با آبزي‌پروري، به ويژه ماهيان خاوياري، در حال راه‌اندازي هستند.

بيرانوند افزود: از جمله اين اقدامات، ايجاد مراكز توليد بچه ماهي و پايلوت‌هاي پرورش براي استان‌هاي همجوار است. همچنين، به زودي يك مركز استحصال خاويار در شهرستان پلدختر با مالكيت دكتر چراغي راه‌اندازي خواهد شد.

وي  خاطرنشان كرد: پيش از اين، ماهيان خاوياري براي استحصال به شمال كشور منتقل مي‌شدند، اما با راه‌اندازي اين مركز در پلدختر، استان لرستان به عنوان پايلوت استحصال خاويار در غرب كشور شناخته خواهد شد و نقش نمايندگي در اين حوزه را ايفا خواهد كرد.

فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)